text

voor Nederland:
Stichting Poetry International
Eendrachtsplein 4
3012 LA Rotterdam
Nederland
tel  +31 (0)10 282 27 77
fax +31 (0)10 444 43 05
gedichtendag@poetry.nl

Poetry International Rotterdam

voor Vlaanderen:
Stichting Lezen Vlaanderen
Frankrijklei 130/4
2000 Antwerpen
België
tel  +32 (0)3 204 10 00
fax +32 (0)3 204 10 09
gedichtendag@stichtinglezen.be

Stichtng Lezen


Gedichtendag en NS

Op Gedichtendag, in de hal van station Utrecht Centraal om 10.00 uur precies onthullen twaalf dichters het gedicht dat ze voor Gedichtendag schreven.

Aanwezige dichters
Dichters die aanwezig zijn om hun gedicht voor te lezen zijn Rick de Leeuw, Ted van Lieshout, Bernard Wesseling, K. Schippers, Neeltje Maria Min, Maria Barnas, Willem van Toorn, Wim T. Schippers, Driek van Wissen en Ingmar Heytze.

De ochtend wordt gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk.

Lezen, poëzie en de trein
NS en Stichting Poetry International hebben twaalf  dichters rondgeleid door het Depot Gevonden Voorwerpen van NS, waar tienduizenden voorwerpen liggen die door u en ons in de trein of op het station zijn achtergelaten.

Elke dichter koos een voorwerp uit en maakte een gedicht, geïnspireerd op dat voorwerp. Twee gedichten zijn al onthuld. De gedichten van K. Schippers en Neeltje Maria Min hangen van januari tot en met maart in de balkons van de treinen.

Gedichten op ansichtkaarten
Om de treinreizgers mee te laten genieten, deelt NS op Gedichtendag ansichtkaarten uit in de treinen met de gedichten van de twaalf dichters. Op de grote stations zijn de kaarten te vinden bij de NS-Servicebalies. Ná Gedichtendag zijn alle gedichten op te lezen www.tijdvoorlezen.nl.