text

voor Nederland:
Stichting Poetry International
Eendrachtsplein 4
3012 LA Rotterdam
Nederland
tel  +31 (0)10 282 27 77
fax +31 (0)10 444 43 05
gedichtendag@poetry.nl

Poetry International Rotterdam

voor Vlaanderen:
Stichting Lezen Vlaanderen
Frankrijklei 130/4
2000 Antwerpen
België
tel  +32 (0)3 204 10 00
fax +32 (0)3 204 10 09
gedichtendag@stichtinglezen.be

Stichtng Lezen


Veel gestelde vragen

Op deze pagina proberen we een antwoord te geven op de meest gestelde vragen.

Kan iedereen deelnemen aan de Gedichtendag? Wat zijn de voorwaarden?
Poetry International en Stichting Lezen Vlaanderen willen door middel van het initiëren van Gedichtendag, ditmaal voor de negende keer, zoveel mogelijk mensen aanzetten tot het lezen en of schrijven van gedichten. Afgelopen jaar waren er in Nederland en Vlaanderen in totaal zo'n 300 activiteiten die in het teken van Gedichtendag werden georganiseerd, door particulieren, boekhandels, bibliotheken, culturele instellingen en scholen. We nodigen een ieder uit om een activiteit te organiseren en hiervan melding te maken op de website.

Kunt u mij de lessuggesties opsturen?
Helaas kan dat niet meer. Wij stellen de lessuggesties alleen digitaal beschikbaar. Begin november worden de pdf bestanden met de lessuggesties beschikbaar gesteld op deze website. Wel kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. U krijgt dan van ons een e-mail zodra de lessuggesties op de site staan. Klik hier als u zich wilt aanmelden voor de nieuwsbrief.

Kan ik meedingen naar de Gedichtendagprijzen?
Stichting Poetry International en Stichting Lezen Vlaanderen reiken elk jaar in het teken van Gedichtendag de Gedichtendagprijzen uit. Gedichten voor de Gedichtendagprijzen dienen in een dichtbundel bij een officiële uitgeverij verschenen te zijn. De dichtbundel moet in een oplage van minstens 400 exemplaren op de markt uitgebracht zijn. Onder het kopje prijzen, via het menu links, is de rest van het reglement na te lezen. 
Verder worden er in het kader van Gedichtendag veel gedichtenwedstrijden georganiseerd.
Via de knop Activiteiten, kunt u kijken of er bij u in de buurt een wedstrijd wordt georganiseerd.

Ik heb een activiteit op de website geplaatst, maar als ik die wil wijzigen met mijn inloggegevens herkent uw systeem mijn naam niet. Wat kan ik daar aan doen?
Als u een activiteit heeft ingevoerd, ontvangt u automatisch een e-mail. Uw gegevens zijn dan geregistreerd, maar moeten nog wel door u bevestigd worden. In deze mail vindt u ook uw inloggegevens. Daarmee kunt u wanneer u dat wilt de informatie van uw activiteit aanpassen.

Ik ben mijn inloggegevens kwijt. Wat moet ik doen?
Mocht u uw wachtwoord kwijt zijn, kunt u via de pagina Wijzigen activiteiten onder 'wachtwoord vergeten' een nieuw wachtwoord aanvragen.

Ik heb een activiteit aangemeld, maar ik zie deze niet terug in de activiteitenlijst. Wat kan ik daar aan doen?
U moet even inloggen met uw naam en wachtwoord. Deze is na de aanmelding van de activiteit gestuurd naar het e-mailadres dat u heeft opgegeven. Controleer bij de activiteit of alles correct is ingevuld. Kijk even of de provinicie (of algemeen) goed is ingevuld, maar kijk met name naar de datum die u heeft ingevuld. Indien u het jaartal niet correct heeft ingevuld, dus als er 2007 staat ingevuld, verschijnt uw activiteit op de activiteitenlijst van vorig jaar.

Hoe kan ik bekendheid geven aan mijn Gedichtendagactiviteit?
U kunt uw activiteit aanmelden via deze website. Klik in het linker menu op Activiteiten en vervolgens op Aanmelden Activiteiten. De activiteiten worden door Poetry International en Stichting Lezen Vlaanderen onder de aandacht van de pers gebracht. Uiteraard is het verstandig de activiteit ook zelf bij de lokale pers onder de aandacht te brengen. Indien u gebruik wilt maken van het Gedichtendaglogo kunt u die via deze site downloaden (via Pers). Verder kunt u bij Poetry International (Nederland) of Stichting Lezen Vlaanderen één of enkele Gedichtendagaffiche (beschikbaar vanaf half november) en flyers aanvragen om uw activiteit te ondersteunen.